سنتز و بررسی خواص آنتی باکتریال نانوحامل مغناطیسی حاوی عصاره زرشک
کد مقاله : 1016-CNF (R1)
نویسندگان
شهره روحانی *1، آرمیتا سروشی2، ندا اسفندیاری2
1عضو هیات علمی
2دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
چکیده مقاله
در سال‌های اخیر، مقاومت آنتی‌بیوتیکی به یک مسئله جدی سلامت و یک تهدید جهانی تبدیل شده است. عدم توسعه آنتی بیوتیک‌های جدید برای درمان بیماری‌ها و همچنین ظهور سویه‌های مقاوم به چند دارو، شرایط را بدتر کرده است.روز مقاومت های دارویی علیه داروهای ضد میکروبی شیمیایی، سبب شده است که در سال های اخیر به استفاده از گیاهان دارویی دردرمان عفونتها توجه زیادی شود. دراین مطالعه حامل دارویی نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن به روش همرسوبی سنتز شد. سپس با بیو پپلیمر کیتوسان پوشش داده شد نانو حامل مغناطیسی سپس با عصاره زرشک بار گذاری شد . ذرات توسط روشهای معمول مشخصه یابی شد . نانوذره مغناطیسی ، نانوذره مغناطیسی با پوشش کیتوسان ونانوذره مغناطیسی پوشش داده شده حامل عصاره بر روی باکتری گرم‌منفی اشریشیا کلی موردآزمایش قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که نانوذرات مغناطیسی به ترتیب در غلظت 10% توانایی بازدارندگی رشد باکتری از 81% تا 96 % را دارد.
کلیدواژه ها
عصاره زرشک، نانوذرات مغناطیسی،اکسیدآهن،روش هم رسوبی، آنتی باکتریال
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر