اصلاح خواص رنگی روناس بر روی الیاف پنبه ای با کاربرد شیر سویا به عنوان یک سطح فعّال |
کد مقاله : 1020-CNF (R1) |
نویسندگان |
پریسا محمدزاده * دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هنر اسلامی تبریز گرایش رنگرزی و مواد اولیه
کارشناس رسمی دادگستری استان آ.ش در رشته فرش |
چکیده مقاله |
جهت بهبود رنگ پذیری پارچه های سلولزی با پیشینه تحقیقاتی در دسترس، شیرسویا به عنوان پیوند دهنده فیزیکی رنگ به الیاف جهت افزایش جذب و جلوگیری از فیتیله شدن آنها استفاده میگردد لذا در این پژوهش با تکیه به فسفولیپید های موجود در شیرسویا که مهمترین آن لسیتین میباشد از شیر سویا به عنوان یک ماده فعال در رنگرزی الیاف پنبه ای پرکاربرد در صنایع نساجی سنتی با رنگزاهای روناس استفاده گردیده است. بعد از استخراج شیرسویا از دانه ای سویا و اعمال شیر سویا ، دندانه سولفات آلومینیوم بر روی الیاف پنبه ای و استفاده از کربنات سدیم و نمک جهت رنگرزی 3 نوع لیف کاربردی(نخ پنبه ای زیلو. چله و پود پنبه ای قالی) به صورت شسته ،پخت شده و سفیدگری شده استفاده گردید . با توجه به نتایج طیف سنجی مادون قرمزFTIR الیاف پنبه ای و شیر سویا و همچنین مشاهدات افزایش جذب روناس قابل توجه است. |
کلیدواژه ها |
الیاف پنبه ای، روناس، سطح فعال ، شیرسویا. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |