استخراج و ارزیابی رنگدانه های آنتوسیانین در میوه تمشک سیاه (Black Rasp berry)
کد مقاله : 1022-CNF (R1)
نویسندگان
ذاکر بحرینی *1، محمد عابدی1، افسانه بهتاش اسکویی2
1عضو هیات علمی
2آموزش و پرورش
چکیده مقاله
آنتوسیانین‌ها بدلیل کاربرد وسیع، توجه بسیاری از مجامع علمی را بخود جلب کرده‌اند. بدلیل خواص رنگدهی، آنتی اکسیدانی و قابلیت های زیستی کاربردها آنها در صنایع غذایی گسترش یافته است. رایج ترین راه تهیه آنتوسیانینها، استخراج آنها از میوه ها و یا دیگر اجزاء گیاهان است. در این پژوهش آنتوسیانینهای(E163) اصلی موجود در میوه تمشک سیاه(Black Rasp Berry) با استفاده از روش استخراج رایج با حلال اتانل 96% استخراج گردید. رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و آنتوسیانینی موجود در محلول استخراجی با استفاده از حلال هگزان نرمال از هم جدا شدند. رنگدانه غالب آنتوسیانینی مورد آزمایش‌های طیف‌سنجی نوری مرئی، کروماتوگرافی لایه نازک، رنگ سنجی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) قرار گرفت. نتایج حاصل با اطلاعات استاندارد موجود درمنابع علمی مقایسه گردید. نتایج بیانگر وجود ترکیبات آنتوسیانینی، شامل دلفینیدین، سیانیدین، پتونیدین، پلارگونیدین و مالویدین با مقدارهای متفاوت در میوه تمشک سیاه است که موجب فام قرمز غالب و جذاب آن شده است.
کلیدواژه ها
آنتوسانین، تمشک سیاه، رنگ خوراکی طبیعی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی