مطالعه روش های استخراج مواد رنگی بر پایه آنتوسیانین از منابع طبیعی
کد مقاله : 1041-CNF
نویسندگان
رضا محمدعلی مالک *، سمانه صمدی، مژگان رزاق پور
دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی
چکیده مقاله
آنتوسیانین‌ها مواد رنگی طبیعی اغلب محلول در آب بوده که دارای خواص زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری، آنتی باکتری و آنتی اکسیدانی مطلوبی هستند و امروزه کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی از جمله منسوجات پزشکی، زخم پوش‌ها و بسته بندی هوشمند مواد غذایی دارند. مهم‌ترین منابع استخراج این رنگ‌ها سبزیجات، میوه‌ها و گل‌ها است که اغلب به رنگ‌های قرمز، بنفش و آبی دیده می‌شوند. روش‌های متفاوتی برای استخراج آنتوسیانین‌ها ارائه شده است که انتخاب نوع روش، دما، نور، حلال و پروسه تولید در راندمان استخراج و کیفیت آن‌ها اثرگذار است. در این مقاله به روش‌های گوناگون استخراج آنتوسیانین از جمله استخراج با حلال‌های مختلف و تکنیک‌های استخراج جدید مانند استخراج با فرایند میدان الکتریکی پالسی، استخراج با CO2 فوق بحرانی، استخراج مایع تحت فشار، استخراج به روش امواج اولتراسونیک و استخراج به روش امواج مایکروویو با بالاترین راندمان و در کوتاه‌ترین زمان از منابع طبیعی پرداخته شد.
کلیدواژه ها
آنتوسیانین، استخراج، مواد رنگی طبیعی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر