مطالعه روش های استخراج مواد رنگی بر پایه آنتوسیانین از منابع طبیعی |
کد مقاله : 1041-CNF |
نویسندگان |
رضا محمدعلی مالک *، سمانه صمدی، مژگان رزاق پور دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی |
چکیده مقاله |
آنتوسیانینها مواد رنگی طبیعی اغلب محلول در آب بوده که دارای خواص زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری، آنتی باکتری و آنتی اکسیدانی مطلوبی هستند و امروزه کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی از جمله منسوجات پزشکی، زخم پوشها و بسته بندی هوشمند مواد غذایی دارند. مهمترین منابع استخراج این رنگها سبزیجات، میوهها و گلها است که اغلب به رنگهای قرمز، بنفش و آبی دیده میشوند. روشهای متفاوتی برای استخراج آنتوسیانینها ارائه شده است که انتخاب نوع روش، دما، نور، حلال و پروسه تولید در راندمان استخراج و کیفیت آنها اثرگذار است. در این مقاله به روشهای گوناگون استخراج آنتوسیانین از جمله استخراج با حلالهای مختلف و تکنیکهای استخراج جدید مانند استخراج با فرایند میدان الکتریکی پالسی، استخراج با CO2 فوق بحرانی، استخراج مایع تحت فشار، استخراج به روش امواج اولتراسونیک و استخراج به روش امواج مایکروویو با بالاترین راندمان و در کوتاهترین زمان از منابع طبیعی پرداخته شد. |
کلیدواژه ها |
آنتوسیانین، استخراج، مواد رنگی طبیعی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |