تاثیر محیط استخراج رنگ از پسماند قهوه بر روی پارامترهای رنگی نمونه‌های دندانه داده شده با سولفات مس
کد مقاله : 1074-CNF (R1)
نویسندگان
فاطمه شاه مرادی *1، مونا رحیمی2، مجید طهرانی3
1نساجی، دانشکده محیط زیست، دانشگاه صنعتی ارومیه
2گروه فرش، دانشکده هنر، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد،
3گروه فرش، دانشکده هنر، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد
چکیده مقاله
در قهوه مقادیر زیادی از رنگزاها از طبقه فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها وجود دارد . در این تحقیق تاثیر نوع حلال مورد استفاده در استخراج رنگزا از تفاله قهوه بر روی پارامترهای رنگی (CIELab) و ثباتی نمونه ‌های ابریشمی دندانه داده شده با سولفات مس بررسی شده است. استخراج رنگ از پسماند قهوه در چهار محیط حاوی آب، اسید سیتریک، اتانول و سود انجام شد. رنگرزی با روش همزمان و در حضور دندانه فلزی سولفات مس انجام شد. نتایج نشان می‌دهد رنگ استخراج شده با حلال آب و اتانول فام قهوه ای تیره، حلال اسید سیتریک فام قهوه ای روشن و حلال سود فام قهوه ای متمایل به آبی ایجاد کرده است. نمونه رنگ شده با رنگ استخراج شده در حلال سود بالاترین قدرت رنگی را داشته است. همچنین نمونه ‌های رنگ شده با رنگ استخراج شده در حلال آب و اتانول بالاترین ثبات شستشویی و در حلال اسید سیتریک بالاترین ثبات نوری را داشته‌اند.
کلیدواژه ها
رنگزای طبیعی، پسماند قهوه، استخراج رنگ، پارامترهای رنگی، ثبات رنگ.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر