ویژگیهای رنگی و شرایط رنگرزی کلاف نخ پشمی با سیب زمینی شیرین بنفش |
کد مقاله : 1128-CNF (R1) |
نویسندگان |
حسین بارانی *1، سحر قاصد2، سمانه خالقی2 1گروه فرش، دانشکده هنر،دانشگاه بیرجند 2دانشگاه بیرجند، دانشکده هنر،گروه فرش |
چکیده مقاله |
امروزه تمایل به استفاده از رنگزاهای طبیعی نسبت به رنگزاهای شیمیایی به دلیل توجه به محیط زیست حائز اهمیت میباشد. ماده رنگزای موجود درسیب زمینی شیرین بنفش مربوط به مادهای به نام آنتوسیانین میباشد که میتوان آن را به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی استفاده نمود. در این پژوهش، سیب زمینی شیرین بنفش به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی برای رنگرزی نخ پشمی معرفی و فرآیند رنگرزی به منظور کسب کمترین زاویه رنگ و بیشترین قدرت رنگی بهینهسازی شد. اثر متغیرهای غلظت دندانه، دمای حمام رنگرزی، مدت زمان رنگرزی و pH حمام رنگرزی بر قدرت رنگی و شید رنگی مورد ارزیابی قرارگرفت. بر اساس نتایج به دست آمده pH و مدت زمان رنگرزی تاثیر معناداری بر قدرت رنگی نمونهها داشت. |
کلیدواژه ها |
سیب زمینی شیرین بنفش، پارامتر های رنگرزی، رنگزای طبیعی ،آنتوسیانین |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |